Wat is het Woningwaarderingsstelsel?

Met het WoningWaarderingsStelsel (WWS), ook wel puntensysteem (of woonpunten) genoemd, wordt de kwaliteit van de woning bepaald. Hoe hoger de kwaliteit, des te meer punten een woning krijgt. Op basis van deze puntentelling wordt de maximale huurprijs berekend.

Bij het berekenen van het puntenaantal wordt onder andere gekeken naar de grootte van de kamers, sanitair en vaak ook naar de woonomgeving (zoals hoeveelheid groen en afstand tot winkels en scholen). Sommige voorzieningen leveren extra punten op en voor (kleine) ongemakken worden punten afgetrokken. Sinds oktober 2011 krijgen ook woningen in zogenaamde schaarstegebieden extra punten.

U kunt zelf berekenen hoeveel punten uw woning waard is met het formulier op de website van de www.huurcommissie.nl met de 'Huurprijscheck' of via een formulier van de Huurcommissie. Als u het aantal punten van uw woning weet, kunt u op de website van www.huurcommissie.nl de maximale huurprijs achterhalen die daarbij hoort.

Als u inlogt in Mijn Viverion, kunt u kijken  naar de punten die uw woning heeft. Daar staat ook de maximale huurprijs die voor de woning geldt vermeld.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden