Wat kan ik zelf doen bij overlast van mijn buren?

Stap 1

U heeft overlast van de buren. Bedenk of het vaak of af en toe voorkomt. Kijk ook of u de enige bent die er last van heeft.

Stap 2

Probeer eerst in een vriendschappelijk gesprek met uw buren het probleem te bespreken. Vaak is de ander zich niet eens bewust dat hij overlast veroorzaakt. Bedenk vooraf wat u wilt gaan zeggen, zodat u uw probleem rustig en helder kunt vertellen. Geef daarbij voorbeelden van de soort overlast en de tijdstippen waarop het gebeurt. Blijf tijdens het gesprek vooral rustig, denk samen na over mogelijke oplossingen en probeer duidelijke afspraken te maken.

Stap 3

Komt u er samen met uw buren niet uit? Dan kunt u buurtbemiddeling inschakelen. De buurtbemiddelaar probeert in het conflict te bemiddelen. Viverion werkt in de gemeenten Lochem en Hof van Twente samen met andere partijen in het project ‘buurtbemiddeling’. Wilt u contact opnemen met Buurtbemiddeling? U vindt de contactgegevens op onze website bij ‘Ik ben huurder’, onder het kopje ‘burenoverlast’.

Stap 4

Heeft u samen met buurtbemiddeling geprobeerd om het probleem met uw buren op te lossen? Heeft dit niet geholpen, dan kunt u een klacht indienen bij Viverion. Voor uw klacht gebruikt u het registratieformulier Overlast, dat u kunt downloaden van onze website en sturen naar info@viverion.nl of per post naar Postbus 123, 7240 AC Lochem. Onze woonconsulent neemt hierna contact met u op. Bij de behandeling van overlast is er altijd sprake van hoor en wederhoor. Dat betekent dat er een gesprek is met degene die de klacht heeft ingediend en met degene over wie is geklaagd. Zo kan iedereen zijn/haar kant van het verhaal vertellen.

Stap 5

Helpt bemiddeling ook niet? Dan kan Viverion de politie inschakelen. Bij geweld of drugsoverlast, belt u zelf direct de politie.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden