Welke storingen kan ik zelf verhelpen?

Storingen die u zelf kunt verhelpen zijn:

  • Automatische deur: gaat de deur niet goed open of dicht, of blijft de deur hangen: haal dan eerst de stekker een paar seconden uit het stopcontact. Bij sommige deuren is de stekker lastig te vinden. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op.
  • Rookmelders: regelmatig krijgen wij een melding van een piepende rookmelder. Mogelijk is de batterij van de rookmelder leeg. Deze dient u zelf te vervangen. Wanneer u het deksel eraf draait, kunt u de batterij eenvoudig zelf verwisselen.
  • Cv-ketel bijvullen: op tijd uw cv-ketel bijvullen voorkomt storingen aan uw verwarmingsinstallatie. Zelf uw cv-ketel bijvullen is een eenvoudig klusje. U kunt hiervoor het stappenplan voor het bijvullen van uw cv-ketel gebruiken.
  • Cv-ketel ontluchten: hoort u een borrelend geluid in uw verwarming? Dan zit er waarschijnlijk lucht in de leidingen. Ontluchten van uw cv-installatie doet u gemakkelijk zelf. Gebruik hiervoor het stappenplan voor het ontluchten van de cv-ketel.
  • Verstopte gootsteen: leg een handvol soda in de afvoer van de gootsteen en giet er een grote pan kokend water overheen. Dit voorkomt verstopping, maar kan het ook oplossen. Gebruik liever geen agressieve rioolontstoppingsmiddelen, deze kunnen de afvoerbuizen beschadigen.
  • Kortsluiting: een simpele test laat u zien welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Trek de stekkers uit alle stopcontacten. Zet de groepsschakelaar in de meterkast weer aan. Steek één voor één de stekkers weer in het stopcontact. Wanneer de groepsschakelaar omslaat, heeft u het apparaat gevonden dat de kortsluiting veroorzaakt. Slaat de schakelaar niet om, neem dan contact met ons op. Een monteur zal de kortsluiting onderzoeken. Als dan blijkt dat de storing door uzelf of door een van uw apparaten wordt veroorzaakt, brengen wij de kosten bij u in rekening.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden