Afsluiting pilotproject Meerdam in Goor

Publicatiedatum: 11-10-2018

Bewoners, Viverion en Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV hebben samen het afronden van een onderhouds- en verduurzamingsproject gevierd van woningen aan de Meerdam in Goor. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat de bewoners tevreden zijn over de onderhoudsbeurt en dat zij nu comfortabeler en energiezuiniger kunnen wonen.

Energiezuinige, comfortabele woningen zijn klaar voor de toekomst

Het onderhouds- en verduurzamingsproject is uitgevoerd in het kader van een samenwerking van 15 Twentse woningcorporaties die samen scenario’s ontwikkelen voor het verduurzamen van hun woningen volgens het principe van de Meest Duurzame Oplossing, MDO. Bij het ontwikkelen van de Meest Duurzame Oplossing zijn duurzaamheid, energie en innovatie de grootste aandachtspunten.

Bij de woningen in de Meerdam experimenteert Viverion met nieuwe technieken zoals een gecombineerde cv-warmtepomp installatie. Verder is een dikke isolerende schil aangebracht. Alle maatregelen hebben tot doel om de woonlasten flink te verlagen en het wooncomfort te verhogen. Het project heeft 4 weken geduurd. De woningen hebben nu het energielabel A++, energie index 0,43.

Viverion heeft in het totaal € 390.000,- in de woningen geïnvesteerd. Het resultaat van de werkzaamheden is ook van buiten goed zichtbaar en de woningen kunnen weer 25 jaren mee.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden