Viverion levert drie onderhoudsprojecten op in Goor

Publicatiedatum: 05-02-2019

Viverion heeft drie projecten met groot onderhoud en energiebesparende opgeleverd in Goor. In totaal werd een bedrag van ruim 6,2 miljoen geïnvesteerd in de woningen.

Viverion levert drie groot onderhoudsprojecten op in Goor

Woningcorporatie Viverion heeft groot onderhoud uitgevoerd aan 163 huurwoningen in de Kievitstraat, Lijsterstraat, Merelstraat, Gruttostraat, Wulpstraat, Putterstraat en Nachtegaalstraat. In een apart project zijn 18 seniorenwoningen (een gedeelte werd alleen geschilderd) aan de Markeloseweg onder handen genomen. Ook werden 8 woningen aan de Meerdam opgeknapt. Bij de projecten zijn energiebesparende maatregelen toegepast. In totaal werd een bedrag van ruim 6,2 miljoen geïnvesteerd. Daarmee voldoen deze woningen weer aan de eisen van deze tijd.

 

Groot onderhoud en energiebesparende maatregelen

Onder groot onderhoud wordt op hoofdlijnen verstaan: installeren van mechanische ventilatie, schoonmaken van gevels, verwijderen van asbest, schilderwerk aan de buitenkant van de woning. Om energieverbruik te besparen zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, en hebben we isolatieglas geplaatst en de vloeren, wanden en het dak geïsoleerd.

 

Intensieve periode

Projectleider Karin Lugtenberg: “We proberen de overlast tot een minimum te beperken, maar dan nog heeft een onderhouds- en verduurzamingsproject van deze omvang de nodige impact op bewoners. Bewoners konden voor aanvang het werk inbrengen wat zij belangrijk vonden voor hun woning. Met deze wensen hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden. Een klankbordgroep heeft de huurders gedurende het project verder vertegenwoordigd. Over het resultaat zijn zowel de bewoners als wij tevreden.

 

Feestelijke afsluiting

Eind januari werd de oplevering van twee projecten gevierd met bewoners, medewerkers van Viverion en de aannemer. De bewoners van de Kievitstraat en omstreken konden aanschuiven bij een heerlijk stamppottenbuffet en de huurders aan de Markeloseweg genoten van een gezellige high tea.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden